بازاریابی B2B چیست؟

بازاریابی B2B  (کسب‌وکار به کسب‌وکار) همان‌طور که از اسمش پیداست، به هر استراتژی و محتوای بازاریابی اشاره دارد که هدفش یک کسب‌وکار یا سازمان دیگر باشد. شرکت‌هایی که محصولات یا خدمات‌شان را به کسب‌وکارها یا سازمان‌های دیگر می‌فروشند، از استراتژی‌های بازاریابی B2B استفاده می‌کنند.

درواقع، بازاریابی B2B سعی دارد نیازهای کسب‌وکارهای دیگر را تأمین کند.

هدف بازاریابی B2B آشنا کردن کسب‌وکارهای دیگر با برند و ارزش محصول یا خدمات‌ کسب‌وکار شماست. بازاریابی B2B به این فکر می‌کند که چطور کسب‌وکارهای دیگر را به مشتری‌ تبدیل کند.

استراتژی‌های بازاریابی B2B

در بین کسب‌وکارهای مختلف، رقابت برای جذب مشتری و جلب توجه آن‌ها، بالاست. طراحی استراتژی B2B که نتیجه‌ی مطلوب بدهد، مستلزم برنامه‌ریزی دقیق، اجرا و مدیریت صحیح است.

در اینجا به چند استراتژی بازاریابی B2B اشاره می‌کنیم که کمک می‌کنند در بازار از رقبا جلو بیفتید:

 

 یک چشم‌انداز فراگیر ایجاد کنید

قبل از شروع به تبلیغات و ایجاد استراتژی بازاریابی، باید اهداف کسب‌وکارتان را مشخص کنید که خاص و قابل اندازه‌گیری باشند. سپس چهارچوبی ایجاد کنید که به کمک استراتژی بازاریابی B2B به اهداف‌ کسب‌وکارتان برسید.

 

2. موقعیت برند خود را مشخص کنید

برای آماده کردن یک استراتژی مؤثر و کارآمد برای بازاریابی B2B، باید موقعیت و جایگاه برندتان را به خوبی درک کنید. یعنی باید هویت برندتان را خوب بشناسید و بدانید از دید مشتری‌ها چطور به نظر می‌رسد.

موقعیت برند خود را طوری بیان کنید که مشتری‌ها آن را تأیید کنند و خودتان هم باور داشته باشید.

 

3. مخاطب هدف‌تان را شناسایی کنید

مخاطب هدف‌تان را پیدا کنید؛ یعنی ببینید واقعاً چه کسی از محصول یا خدمات‌تان استفاده می‌کند. این اطلاعات کمک می‌کند پرسونای خریدار مناسب ایجاد کنید و بفهمید که چطور برای خرید تصمیم‌گیری می‌کنند.

 

4. تحلیل رقابتی انجام دهید

بازار را دقیق بررسی کنید و ببینید کسب‌وکارهای دیگر از چه روش بازاریابی استفاده می‌کنند تا مخاطبان هدف‌شان را جذب کنند. در هنگام بررسی رقبا، به نکات زیر توجه کنید:

  • محصولی که رقبا ارائه می‌دهند
  • تاکتیک‌های فروش رقبا و نتیجه‌ای که می‌گیرند
  • محتوای بازاریابی رقبا و فعالیت‌شان در شبکه‌های اجتماعی

 

دانستنِ این موارد کمک می‌کند به نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت‌ها، و تهدیدهای رقبا پی ببرید.

 

5. تاکتیک‌ها و کانال‌های بازاریابی B2B را بررسی کنید

در تحلیل رقابتی‌ متوجه می‌شوید که رقبا از چه کانال‌ها و تاکتیک‌های بازاریابی استفاده می‌کنند که نتیجه مطلوب و موفقیت‌آمیزی می‌گیرند.

از روش‌ها و تاکتیک‌های مختلف بازاریابی B2B استفاده کنید تا به نتیجه‌ی موردنظر برسید. با توجه به تجزیه‌وتحلیل رقبا و مشتریان‌، کانال‌ها، استراتژی‌ها، و ابزارهای مختلف را بررسی کنید تا قیف فروش برای مشتری‌ها و سرنخ‌هایتان را بهینه‌سازی کنید.

 

6. کمپین‌های مختلف ایجاد کنید

حالا که برنامه دارید و می‌دانید باید چه کار کنید، وقتش است که اقدام کنید. بهترین شیوه‌های مناسب برای کانال بازاریابی‌تان را استفاده کنید. اجزای مهم در کمپین‌های مناسب شامل یک رویکرد خلاقانه، بینش‌های مفید، هدف‌گیری پیشرفته، و درخواست جدی برای اقدام می‌شود.

 

7. بسنجید و بهبود دهید

این فرآیند مستمری است که شما را در مسیر مناسب نگه می‌دارد. به عبارت ساده، می‌خواهید بفهمید که چرا پلتفرم‌های محتوای کسب‌وکارتان عملکرد خوب یا ضعیفی دارند. با علم به این موضوع، بهتر و منطقی‌تر می‌توانید سرمایه‌گذاری کنید. هر چقدر در مورد تجزیه‌وتحلیل و به‌کارگیری آموخته‌هایتان هوشیارتر باشید، احتمال اینکه به‌طور پیوسته بتوانید کسب‌وکارتان را بهبود دهید و به هدف‌تان برسید، بیشتر است.

 

اجازه دهید مخاطب و مشتری، راه را به شما نشان دهند. با آن‌ها مشورت کنید تا کانال‌های بازاریابی، عناوین، و رسانه‌ها را مشخص کنید. در این حین، اگر چیزی نیاز به تغییر یا اصلاح داشت، تردید نکنید و این کار را انجام دهید تا به نتیجه‌ی مطلوب برسید.

تاکتیک‌های بازاریابی B2B و فرمت محتوا

در ادامه چند تا از رایج‌ترین تاکتیک‌های بازاریابی را معرفی می‌کنیم که بد نیست در استراتژی بازاریابی B2B آن‌ها را مدنظر بگیرید:

 

 

 

وبلاگ و بازاریابی محتوا

جایگاه اصلی برای هر تیم محتوا. وبلاگ را به‌طور منظم به‌روزرسانی کنید تا اطلاعات دقیقی درباره سایت و ترافیک آن به دست آورید. در وبلاگ‌تان می‌توانید محتوای مختلفی قرار دهید.

 

سئو B2B

با تغییر الگوریتم گوگل، شیوه‌های سئو هم تغییر می‌کند. اما هر استراتژی بازاریابی B2B باید خودش را برای این مورد آماده کند تا بتواند جزء صفحات بالاتر قرار بگیرد.

 

شبکه‌های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی این امکان را می‌دهند که به مشتریان بالقوه دسترسی داشته باشید. اکنون خریدارها بیش از گذشته از این کانال‌ها استفاده می‌کنند تا درباره فروشنده‌های مختلف تحقیق کنند و بعد برای خرید تصمیم بگیرند.

 

کتاب‌های الکترونیکی و اینفوگرافیک‌ها

دارایی‌های مستقل شامل اطلاعات ارزشمندی می‌شوند. این اسناد که قابل دانلود کردن هم هستند، معمولاً اطلاعات مشتری‌ها را از طریق پر کردن یک سری فرم‌ها می‌گیرند و بعد کتاب الکترونیک رایگان ارائه می‌دهند. معمولاً از آن‌ها برای تولید سرنخ B2B استفاده می‌کنند.

 

ایمیل مارکتینگ

در حالی که ایمیل دیگر مثل قبل کارایی ندارد، اما باز هم خیلی از کسب‌وکارها از آن استفاده می‌کنند، چون محتوای ایمیل هیچ‌وقت از دست نمی‌رود و گم نمی‌شود.

 

ویدئو

این نوع محتوا در دسته‌های قبل (وبلاگ، ایمیل، شبکه‌های اجتماعی) هم استفاده می‌شود، اما ارزشش را دارد که آن را در یک دسته جدا قرار دهیم. چون محرک اصلی بسیاری از استراتژی‌های B2B موفق است.

 

وبینارها

از وبینارها استفاده کنید تا مهارت‌ و نوآوری‌تان را به افراد و کسب‌وکارهای بیشتری نشان دهید.

 

نظرات مشتریان

کسب اعتبار، از واجبات استراتژی‌های بازاریابی B2B است. نظرات مشتریانی که از محصول یا خدمات‌ شما استفاده کرده‌اند، تأثیر زیادی در تصمیم‌گیری کسب‌وکارهای دیگر دارد. چون افراد، بیشتر به حرف‌های یکدیگر اعتماد می‌کنند تا به تبلیغات برندهای مختلف.

بازاریابی B2B در لینکدین، مهم‌ترین پلتفرم فعالیت شرکت‌ها

لینکدین بزرگ‌ترین وبسایت شبکه‌سازی حرفه‌ای در جهان با بیش از 550 میلیون عضو است و بیشترین سازگاری را برای شبکه‌ سازی کسب و کارها با روش B2B را دارا است. در سطوح اولیه، ما به هر سازمانی که فعالیت B2B دارد توصیه‌ می‌کنیم که یک صفحه برای شرکت خود ایجاد کند که رایگان هم هست. این صفحه یک مرکز برای برند شما خواهد بود تا مقصدی برای تحقیقات خریداران بشود. لینکدین ویژگی‌های مختلفی در اختیار شرکت‌ها برای بازاریابی B2B قرار داده که می‌توانید از آن‌ها برای دستیابی و تعامل با اعضا، متناسب با اهداف خود استفاده کنید.

 مثال‌های بازاریابی B2B

بالاتر انواع تاکنیک‌های بازاریابی B2B را با هم خواندیم اما برای درک انواع بازاریابی B2B بهتر است چند مثال را با هم ببنیم. به طور کلی می‌توانیم انواع این نوع بازاریابی را در دسته‌های زیر قرار داد:

  • بازاریابی شبکه‌های اجتماعی
  • بازاریابی محتوا
  • نظرات مشتری
  • سئو B2B
  • بازاریابی اینفلوئنسر
  • بازاریابی دیجیتال

مثال استراتژی بازاریابی B2B یک شرکت خارجی: MYOB

شرکت MYOB ارائه دهنده راهکارهای مدیریت کسب‌وکار در استرالیا و نیوزلند است که به شرکت‌ها کمک می‌کند امور مالی‌شان را مدیرید کنند. این شرکت تا حدودی با حسابداران و مدیران مالی شرکت‌ها و بنگاه‌ها سر و کار دارد. دو شخصیت خریدار در فعالیت‌های بازاریابی B2B این شرکت تعریف شده:

  • کسب‌وکارهای کوچکی که به تازگی راه افتاده اند و هنوز در حال یادگیری‌اند.
  • شرکت‌های بزرگ که به بینش بیشتری در مورد تمام جنبه‌های عملیاتی خود رسید‌اند و احتمالا راهنمایی‌های تخصصی‌تری می‌خواهند.

قطعا هر شرکتی نگرانی‌ها و منافع متفاوتی در MYOB دارد. در نتیجه این شرکت باید استراتژی‌های بازاریابی B2B متفاوتی هم طراحی کند که نشان دهد چطور هر سطح از مشتریانش را درک می‌کند.

 

 

نتیجه‌گیری

بازاریابی زمانی تأثیرگذار است که مخاطب را در نظر بگیرید. و مطمئناً وقتی مخاطب‌ شما، کسب‌وکار دیگری است که خودش با روش‌های بازاریابی آشنایی دارد، کار کمی پیچیده‌تر می‌شود و جلب رضایتش سخت‌تر است. اما با استراتژی‌ها و تکنیک‌هایی که در این مقاله به آن‌ها اشاره شد، به راحتی می‌توانید نظرشان را جلب کرده و محصول یا خدمات‌تان را به آن‌ها بفروشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This is a test site
Build with Digits