فرایند راه اندازی یک کسب و کار کارآفرینانه

فرایند راه اندازی یک کسب و کار کارآفرینانه

کارآفرین با غلبه بر نیروهایی که در برابر پیدایش چیزی مقاومت می کنند و با پیدایش تغییرات مخالف هستند، باید موقعیتی را بیابند، فرصتی را کشف کنند، ارزیابی کنند و آن را توسعه دهند.

این فرآیند خود دارای هفت مرحله مجزاست: 

1) خود ارزیابی و کسب آمادگی               2) شناسایی و ارزیابی فرصت

3) نوآوری و ایده‌یابی                               4) تدوین طرح کسب و کار

5) تامین منابع مورد نیاز                             6) تاسیس و راه‌اندازی کسب و کار

7) داره بنگاه و تثبیت آن

1- خودارزیابی و کسب آمادگی: 

زندگی کارآفرینانه، زندگی ساده و راحتی نیست. این افراد می بایست برای رسیدن به رفاه اقتصادی، کسب درآمد بیشتر و همچنین رسیدن به رضایت شغلی و شخصی، انرژی بیشتری صرف نمایند.

توانایی مقابله با مشکلات و تنگناها و شکست عل،  ویژگی است که کارآفرینان می بایست آن را دارا باشند. البته اینگونه نیست که یک کسب و کار کارآفرینانه همواره با سختی همراه باشد، اما در سالهای ابتدایی و همچنین زمانی که تا رسیدن به رونق اقتصادی می بایست طی شود، همواره مسائل و مشکلاتی هستند که بر سر راه کارآفرینان به وجود خواهند آمد، لذا برخورد با این مسائل نیازمند توانایی مقابله و تحمل و بردباری است. 

در نتیجه ارزیابی ویژگی‌های شخصیتی و توانایی‌های فرد، قبل از شروع کسب و کار و فعالیت اقتصادی باید مورد توجه قرار گیرد و کارآفرین از طریق پرسشنامه‌ها و تست‌های مختلف نسبت به ارزیابی مهارت‌ها و توانایی خود اقدام نماید و در زمینه مهارت‌های مورد نیاز که آمادگی نسبی ندارد و نیاز به آموزش و مهارت لازم می باشد برای کسب آمادگی تلاش نماید.

2- شناسایی و ارزیابی فرصت

شناسایی فرصت و ارزیابی آن یکی از مشکل ترین کارهاست. اکثر فرصت‌های مناسب و خوب تجاری به ناگاه و خود به خود نمایان نمی شوند بلکه فرد کارآفرین با هوشیاری و توجه به اطراف و موقعیت‌های مختلف، فرصت‌های بالقوه‌ای که وجود دارند را کشف می کند.

فرد کارآفرین در هر موقعیتی به فکر یافتن احتیاجات جدید و فرصت هایی برای ایجاد مشاغلی جدید است. کارآفرینی که در فعالیت تولید اسباب بازی مشغول به کار می باشد، همیشه در اسباب بازی‌های کودکان اطرافیان خود، در پی یافتن چیزی است. او با تحت نظر گرفتن بچه‌های اطراف خود و شناسایی علائق و نیازهای آنها، در پی آن است که محصولی جدید و مورد علاقه آنها تولید کند.

کارآفرینان اغلب از راه و روش مشخصی برای شناسایی فرصت‌های تجاری استفاده نمی کنند، ولی اغلب منابع مفیدی در اختیار دارند، که از آن جمله می توان به مصرف کنندگان و همکاران تجاری، اعضای نظام توزیع و اهل فن اشاره کرد.

در فصول آینده، با منبعی که شما را در یافتن ایده ها و فرصت‌های مناسب برای آغاز فعالیت کارآفرینانه یاری می رسانند، آشنا خواهیم کرد.

نکته‌ای که باید در بحث فرصت‌ها اشاره کرد، این است که فرصت باید با مهارت‌ها و اهداف شخصی کارآفرین مطابقت کند. این موضوع به ویژه از این رو اهمیت دارد که کارآفرین قادر باشد، زمان لازم و تلاش مورد نیاز را برای رسیدن به موفقیت ایجاد و اعمال کند. همچنین کارآفرین باید آنقدر به فرصت موجود اطمینان داشته باشد تا در جهت توسعه و اداره سازمان از هر­گونه جانفشانی دریغ نورزد.

برای ارزیابی فرصت ابتدا باید به سوالات زیر پاسخ دهید: 

  • تأمین کننده چه نیازی در بازار است؟ 
  • مشاهدات شخصی فرد درباره این نیاز در بازار چه چیزهایی بوده است؟ 
  • شرایط اجتماعی حاکم بر این نیاز کدام است؟ 
  • چه نوع اطلاعات و داده‌های تحقیقاتی توجیه کننده این نیاز بازار است؟ 
  • چه حق ثبت هایی ممکن است برای تحقق این نیاز لازم باشد؟ 
  • چه رقابتی در این بازار وجود دارد؟  چگونه می خواهید عملکرد این رقابت را شرح دهید؟ 
  • بازار بین المللی چه وضعیتی دارد؟ 
  • رقابت بین المللی چه وضعیتی دارد؟ 
  • هزینه این فعالیت از کجا تأمین می شود؟ 

بطور کلی در بخش شناسایی و ارزیابی فرصت باید این مراحل را طی کنید: 

  • ایجاد و افزایش فرصت
  • ارزش حقیقی و مفهومی فرصت
  • خطر احتمالی و بازده فرصت
  • تناسب فرصت یا مهارت‌ها و اهداف کارآفرین
  • موقعیت رقابتی

3– ایده یابی و نوآوری

در این مرحله، فرد کارآفرین می­بایست بعد از کشف فرصت­های نهفته در بازار، ایده های مناسب را استخراج نماید. بدین معنی که از بین سرنخ­های متعددی که باعث کشف این فرصت شده­است پس از بررسی یکی از آنها را انتخاب نماید و سپس ایده انتخابی را به ظهور برساند و به آن نمود عینی بدهد.

در حقیقت نوآوری زمانی صورت می گیرد که ایده تبدیل به یک محصول و خدمت شود و در نهایت برای صاحبان آن کسب درآمد و سود بیشتر به همراه داشته باشد.

4- تدوین طرح کسب و کار:  

یک طرح کسب و کار خوب برای بهره گیری از فرصت تعیین شده تدوین می شود. در گام پنجم با اجزا و نحوه نوشتن یک طرح تجاری مناسب آشنا خواهیم شد. طرح تجاری در حقیقت برنامه کاری شما برای راه اندازی یک کسب و کار است که به صورت مکتوب نوشته شده است.

5- تعیین منابع مورد نیاز:  

منابع مورد نیاز برای ایجاد فرصت نیز باید مشخص شود فرآیند تعیین منابع با برآورد منابع فعلی کارآفرین آغاز می گردد. سپس آن دسته از منابعی که حساس و حیاتی هستند باید از آنهایی که فقط کمک کننده­اند. متمایز گردند باید توجه داشته باشید میزان تنوع منابع مورد نیاز را دست کم نگیرید، باید ریسک­هایی که با منابع ناکافی یا نامناسب همراه هستند را نیز مشخص کنید؛ کارآفرین باید همواره در جستجوی جذب منابع بیشتر برای توسعه فعالیت کارآفرینانه خود باشد، هر چه فعالیت کارآفرینانه توسعه یابد، احتمالاً بودجه بیشتری هم برای تأمین اعتبار رشد فعالیت کارآفرینانه نیاز خواهد بود.

بطور کلی برای تأمین منابع مورد نیاز باید مراحل زیر را طی کرد.

   – منابع موجود کارآفرین                        – دسترسی به منابع مورد نیاز

   – فاصله بین منابع و ملزومات موجود

6- تأسيس و راه اندازي يك بنگاه:

در مرحله تأسيس فرد كار‌آفرين با توجه به انتخاب ايده و تصميم به تبديل آن ايده به يك محصول يا خدمت با استفاده از منابع فراهم شده،  بر اساس طرح تدوين شده عملاً كسب‌ وكار و فعاليت اقتصادي خود را آغاز مي‌كند.

7- اداره بنگاه و تثبيت آن:

كار‌آفرين پس از كسب منابع بايد انها را در اجراي به طرح تجاري كار بندد، مشكلات عملياتي اين بنگاه در حال رشد نيز بايد بررسي شود. شيوه مديريتي و سيستم كنترلي بايد طوري انتخاب شود كه دامنه هر مشكلي را بتواند با دقت كنترل كند.

اداره بنگاه از طريق طي مراحل زير مقدور و ممكن مي‌شود:

  • شيوه مديريتي
  • متغيرهاي كليدي براي موفقيت
  • شناسايي مشكلات موجود و مشكلات بالقوه
  • اعمال سيستم‌های كنترل (براي‌نظارت)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This is a test site
Build with Digits