اهمیت تحقیق و توسعه در کسب کار

 تحقیق و توسعه در گسترش و موفقیت یک کسب و کار نقش بسیار مهم و ارزشمندی را ایفا می‌کند. شرکت‌های بزرگ هر ساله بودجه بزرگی را برای تحقیق و توسعه شرکت‌شان هزینه می‌کنند و جالب است بدانید که این هزینه بسیار زودتر از آن‌چه که فکر می‌کنید به آن‌ها برمی‌گردد. به‌عبارت دیگر زمانی‌که یک شرکت یا به‌عبارت کلی یک کسب و کار به تحقیق و توسعه در شرکتش اهمیت می‌دهد  به زودی شاهد افزایش چشم‌گیر فروش خود می‌شود.

شرکت‌های بزرگ در هر حوزه به خوبی می‌دانند زمانی به موفقیت پایداری می‌رسند که بتوانند به‌صورت دائم تحقیقات خود را گسترش دهند و نتایج تحقیقات را بر روی محصول و خدمات‌شان اعمال کنند. این کار باعث می‌شود تا شرکت‌ها بتوانند به مرور زمان کیفیت خدمات و محصولات‌شان را بهبود ببخشند.

اگر می‌خواهید با روند اصولی تحقیقات و توسعه آشنایی پیدا کنید می‌توانید از این مطلب استفاده کنید تا اهمیت تحقیقات و توسعه در کسب و کار را بفهیمد. شرکت‌های بزرگ فناوری و تکنولوژی اهمیت بیش‌تری برای تحقیقات و توسعه قائل هستند چراکه این شرکت‌ها با جدیدترین علوم روز کار می‌کنند و حتی مزیت رقابتی بعضی از آن‌ها نوآوری است.

نوآوری در یک شرکت زمانی شکوفا می‌شود که همه افراد حاضر در آن شرکت به‌دنبال خلق ارزش‌های جدیدی باشند و این موضوع در تیم آن کسب و کار نهادینه شده باشد.

تحقیق و توسعه برای چه کسب و کاری مناسب است؟

البته شاید از خودتان بپرسید که آیا تحقیق و توسعه در کسب و کارهای کوچک هم فایده‌ای دارد و یا اساسا برای شرکت‌های بزرگ مفید است؟!

در پاسخ به این سوال باید بدانید که تحقیقات و توسعه در هر شرکت کوچک و بزرگی می‌تواند برای جلب رضایت مشتری و همچنین پیشرفت خدمات و محصولات مفید باشد. اما باید بدانید که تحقیق و توسعه مناسب هر شرکت چیست و شما از کدام‌یک از روش‌های تحقیقات و توسعه در شرکت‌تان استفاده کنید تا به بهترین نتیجه ممکن برسید.

ممکن است در یک کارگاه کوچک خیاطی، تحقیقات و توسعه به این شکل صورت بگیرد که مدیر آن کارگاه تحقیقاتی را برای کم کردن هزینه تعمیر چرخ‌های خیاطی بپردازد. اما در شرکت‌های بزرگ موضوع به همین جا ختم نمی‌شود و شرکت‌ها برای ماندن در رقابت مجبورند بخش عظیمی از درآمدشان را به شکل مستقیم برای تحقیقات و توسعه هزینه کنند.

برای مثال شرکت اپل در سال ۲۰۱۶ پس از آن‌که نقدهایی به دوربین تلفن‌های همراهش وارد شد یک تیم ۵۰۰ نفره تشکلیل داد و از آن‌ها خواست تا هر کدام از قابلیت‌های دوربین آیفون‌ها را بررسی کنند و نقاط ضعف آن‌ها شناسایی کنند. این کار باعث شد تا به مرور زمان مشکلات نوردهی، زوم اپتیکال، تغییر دریچه فوکوس و بسیاری از موارد دیگر بهبود پیدا کند.

مراحل تحقیق و توسعه ۳ مورد است.

  • تحقیق پایه
  • تحقیق کابردی
  • توسعه

در ادامه مطلب به بررسی هر کدام از این ۳ مورد می‌پردازیم. دقت داشته باشید که اگر می‌خواهید تحقیق و توسعه را به شکل اصولی و درست انجام دهید باید تمامی این ۳ مرحله را به‌خوبی انجام دهید. انجام یک یا دو مرحله از موارد زیر هیچ تغییری در میزان فروش ندارد و حتما باید همه موارد را برای اثربخشی آن انجام دهید.

تحقیقات پایه

هدف از انجام تحقیقات پایه افزایش دانش یا درک از یک موضوع مشخص است اما هیچ گونه کابرد خاصی برای آن در نظر نداریم. به‌عبارت دیگر می توان گفت تحقیقاتی که دست‌آورهای اقتصادی و تجاری کوتاه مدتی برای آن در نظر گرفته نشدع است.

تحیقیقات کابردی

در این قسمت ابتدا یک نیاز مشخص و واضح در ذهن‌مان داریم و می‌خواهیم راه‌ حل‌های برطرف کردن آن نیاز را بررسی کنیم و ببینیم که آیا می‌توان با دانش و هزینه مشخص آن نیاز را برطرف کرد یا خیر؟

توسعه

در این مرحله بر روی پیاده‌سازی نتایج تحقیقات‌مان متمرکز هستیم و باید در نظر داشته باشیم که این مرحله بسیار خاص و حساس است چراکه کاملا اجرایی است. در مراحل قبل بیش‌تر به تولید علم می‌پرداختیم اما در این مرحله عملا با کارهای اجرایی روبه‌رو هستیم.

مزایای تحقیق و توسعه

تحقیق و توسعه برای تمامی شرکت‌های کوچک و بزرگ مزایای زیادی دارد که البته این مزایا برای هر کسب و کاری فرق می‌کند و بسته به نوع کسب و کار ممکن است مزایا کم یا زیاد شوند.

اما نکته‌ای که مشخص است آن است که طبق تحقیقات معتبر انجام شده بیش‌تر شرکت‌هایی که در برنامه سالانه خود قسمتی را برای تحقیقات و توسعه کسب و کارشان در نظر گرفته‌اند به رشد بسیار بیش‌تری در مقایسه با کسب و کارهای مشابه‌شان رسیده‌اند.

جمع بندی

تحقیق و توسعه موضوعی است که می‌تواند هر کسب و کاری را به موفقیت برساند. اما متاسفانه بسیاری از شرکت‌های کوچک و بزرگ در این مسیر گمراه می‌شوند. مشخص کردن بودجه و هدف سازمان از راه‌اندازی واحد تحقیق و توسعه کمک می‌کند تا به شکل واضح‌تری بتوانید این واحد را کنترل کنید.

بهتر است برای این کار از افرادی کمک بگیرید که در این حوزه فعالیت دارند. اگر از فرد متخصصی در این حوزه استفاده نکنید ممکن است دیر یا زود ضررهای زیادی به محصول یا خدمات شرکت شما وارد شود که بعضی از آن‌ها غیرقابل جبران است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This is a test site
Build with Digits