هویت برند چیست؟

هویت برند چیست؟

هویت برند (brand identity)، آن چیزی است که می‌گویید و به آن باور دارید. چیزهایی مانند ارزش‌های شما، نحوه ارتباط با محصولاتتان و آنچه قصد دارید مردم هنگام تعامل با محصولات/خدمات شما احساس کنند جزئی از هویت برند است. هویت برند شما بیانگر شخصیت کسب‌وکارتان است و میزان پاسخگویی شما به نیازهای مخاطبین را بیان می‌کند.
 

همان‌طور که جف بزوس موسس شرکت آمازون می‌گوید:
 

برند شما همانی است که مردم پشت سرتان می‌گویند.

منظور از این هویت، ویژگی‌هایی است که موجب شناسایی و تمایز برند در ذهن مصرف‌کننده می‌شود. ویژگی‌هایی مانند رنگ، طرح و لوگو. هویت برند باعث می‌شود تا مشتری شما را بهتر بشناسد. هویت برند نوع نگرش مشتری به برند را تعیین می‌کند.
 

تاریخچه هویت برند

اگر خوب نگاه می‌کنیم، می‌بینیم شکل اولیه برندسازی به حدود 2000 سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد. در آن زمان از برند برای نشان دادن مالکیت استفاده می‌شد. مزرعه‌داران، گله گاوهای خود را با برند مشخص می‌کردند تا از بقیه گله‌ها متمایز باشند.
 

بعدها برندسازی به بازارها رسید؛ وقتی تجار از برند استفاده می‌کردند تا کالاهایشان را بفروشند.
 

بیش از 3000 سال قبل در چین، نمایشگاه‌های تجاری برگزار می‌شد و فروشنده‌ها، کالاهای خود را با برند خودشان در آنجا به نمایش می‌گذاشتند. همان‌جا هم بود که کاغذ اختراع شد و درها را به روی ارتباط جمعی باز کرد.
 

حدود قرن سیزدهم، پس از یک دوره رکود اقتصادی، صنعت تجارت رونق گرفت، فئودالیسم معرفی شد و جامعه به فرهنگ، توجه بیشتری کرد. تجارت بین شرق و غرب انجام می‌گرفت و افراد بیشتری وارد این عرصه شدند. برای کنترل تجارت، افراد مجبور بودند از برند برای کالاهایشان استفاده کنند.
 

در آغاز قرن پانزدهم، کم کم طبقه متوسط هم باسواد می‌شد و صنعت چاپ اختراع شد. حالا اطلاعات راحت‌تر پخش می‌شد و در نتیجه تبلیغات به شیوه موثری برای فروش کالاها تبدیل شد.
 

انقلاب صنعتی در اواسط دهه 1700 آغاز شد و انرژی نفت و ذغال‌سنگ تحولی در بسیاری از صنایع، از جمله برندینگ و تبلیغات ایجاد کرد.
در اوایل قرن بیستم، کم کم افراد بیشتری تمایل پیدا کردند که برای کالاهای برند و لوکس، هزینه کنند. با افزایش رقابت برای جذب مشتری، هویت برند هم شکل تازه‌ای به خود گرفت و شرکتها از راههای مختلف و خلاقانه‌ای سعی داشتند خودشان را از بقیه متمایز کنند.
 

امروزه این طرزفکر اکثر کسب‌وکارهاست که تلاش کنند در بازار رقابتی، منحصربفرد و خاص به نظر برسند. موضوع هویت برند، اینقدر اهمیت پیدا کرده که هر کسب‌وکاری خوب می‌داند اگر توجه کافی به برندینگ نکند، حتما ورشکسته می‌شود. پس از همان ابتدا بودجه‌ای را برای تبلیغات و برندسازی درنظر می‌گیرد و سعی می‌کند ارزش برندش را بالا ببرد تا در بازار رقابتی امروزی، موفق شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This is a test site
Build with Digits